Parametric Space by Zaha Hadid 1

Zaha Hadid worked together with design office Kollision, studio CAVI and motion designers Wahlberg, to create the interactive installation ‘Parametric Space‘ for the exhibition ‘Zaha Hadid – World Architecture’ at the Danish Architecture Centre, from 29 June – 29 September 2013.

Images © Kollision



At first glance the Parametric Space by Zaha Hadid installation, is a dark rectangular space with four walls, floor and ceiling.
But it is a parametric space that reacts to the movements by changing shape and expression, when visitors enter.

Parametric Space by Zaha Hadid (4)

The normal flat ceiling reveals itself as a flexible membrane that starts to glow. Stepping closer, it moves further down, stepping back the membrane draws itself back, too.

Parametric Space by Zaha Hadid (3)



Parametric Space by Zaha Hadid (2)

Parametric Space by Zaha Hadid (1)

[vimeo]